Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Τι ταιριάζει σε ποιον;



Tου ΝΑΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
Βουλευτή Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διάβασα σε σοβαρή εφημερίδα: «Παπαδημούπολη και Αριστερά δεν πάνε μαζί». Σωστά. Τι πάει μαζί; Όπως έλεγαν τα παλιά βιβλία εκμάθησης της γερμανικής: «Was passt zusamen?» Οικογένεια Μητσοτάκη και Χριστοφοράκος πάνε μαζί; Κάποτε πήγαιναν.

Πάλι: Τι πάει μαζί; Μέγα φιλοσοφικό πρόβλημα. Ας το επεξεργαστώ στο φτωχό μυαλό μου. Θα κάνω λάθη, συγχωρήστε με, έχω μικρό εγκέφαλο. Κυριάκος και «Κολάμπια» πάνε μαζί; Πάνε. Η θλίψη και η πώληση της πατρικής οικίας στη Γλυφάδα πάνε μαζί; Πάνε. Καλύτερα να δακρύζεις πάνω σε μια βαλίτσα εκατομμύρια, παρά πάνω στην ψάθα, όπως ο Πλαστήρας. Η ακροαματικότητα και το χρήμα πάνε μαζί; Πάνε. Η γνήσια δημοσιογραφία και η φτώχεια πάνε μαζί; Εκεί να δεις!

Αριστερά και τιμιότητα πάνε μαζί; Ναι. Αριστερά και offshore, όμως, όχι, δεν πάνε μαζί. Εδώ την πάτησε ο Παπαδημούλης. Πίστευε και αυτός ότι την Αριστερά τη χωρίζει άβυσσος από τις offshores. Σωστά σκεπτόταν, αλλά εγώ ρωτώ:

Αν ο Παπαδημούλης τα είχε σε offshore, θα φαίνονταν; Όχι. Τώρα που τα δηλώνει είναι τίμιο; Είναι. Αν όμως έκανε την ατιμία να μην τα δηλώνει, όλα θα ήταν μια χαρά. Άρα, η ατιμία και η χαρά των επικριτών του πάνε μαζί. Η offshore πάει με όλα, τα λύνει όλα. Αντίθετα, η τιμιότητα και η διαφάνεια δημιουργούν πάντα προβλήματα.

Γερμανικά και Μητσοτάκης πάνε μαζί; Μια γωνία στο Βερολίνο γνωρίζει ότι πάνε. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Was passt zusamen?

Πισώπλατο μαχαίρωμα και ΣΥΡΙΖΑ πάνε μαζί; Ευκολάκι. «Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε», είπε ο γάλλος στοχαστής Γιώργος Κοινούσης. Πώς είπατε; Έλληνας είναι; Εμένα μου θυμίζει Βολταίρο. Σας είπα ότι έχω μικρό εγκέφαλο. Όχι, δεν ξέρω πού είναι το σπίτι του. Τα σπίτια του Γιώργου Τράγκα έμαθα πού είναι. Αυτόν θα έπρεπε να μιμηθεί ο Παπαδημούλης, αν ήταν έξυπνος. Αλλά δεν είναι έξυπνος, παρά μονάχα τίμιος. Όσο αριστερή κι αν είναι, τόση ειλικρίνεια καταντάει αηδία.

Σόιμπλε και Μέρκελ πάνε μαζί; Τριάντα χρόνια πάνε μαζί και δώδεκα χρόνια μας κυνηγούν. Ναι, αλλά η Μέρκελ έφυγε. Και ο Χριστοφοράκος έφυγε, αλλά οι φιλίες του έμειναν. Τι σχέση έχει αυτό; Καμιά. Είπα ότι θα κάνω λάθη ώσπου να βρω το σωστό.

Παπαδημούλης και Ευρώπη πάνε μαζί; Πάνε, δεν λέω. Όμως, κάποιοι μπορεί να ζήλεψαν και να θέλουν να πάνε κι αυτοί, σπρώχνοντας μάλιστα, όπως παλιά, στην ουρά των λεωφορείων.

Σάκης και Μπακογιάννης πάνε μαζί; Δεν το περίμενα (συνεργάστηκα με τον πατέρα του), αλλά δυστυχώς πάνε και παραπάνε. Δεν πειράζει, αφού και η Νάνα Μούσχουρη πάει η κακομοίρα με τον χαριτωμένο Σάκη. Αν ζούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, μπορεί να φοβόταν το στόμα του και να μην πήγαινε.

Ξανά στο κύριο ερώτημα: Παπαδημούπολη και Αριστερά πάνε μαζί; Όχι είπαμε, ρε παιδί μου. Εκείνο που πάει στον διάβολο είναι η δημοσιογραφία.

Πάσχα και αρνί πάνε μαζί; Πάνε. Οι δώδεκα μαθητές του Ιησού αποτελούν ομάδα αλήθειας; Μάλιστα. Άρα, η ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας βαδίζει στα βήματα του Χριστού. Ούτε συζήτηση.

Υπάρχουν μυαλά που να ενοικιάζονται; Ναι. Ορισμένα τα γνώρισα, δουλέψαμε μαζί. Γιατί τα ενοικιάζουν; Για το ενοίκιο. Είναι καλό; Καλό! Έχει κατσαρίδες; Οι κατσαρίδες είναι πολύ ωφέλιμες στη δημοσιογραφία που θέλει να επιτύχει. Τις βάζουν στο γιαούρτι, όταν δεν τους δίνουν διαφήμιση.

Παπαδημούλης και εμπόριο ναρκωτικών πάνε μαζί; Έ, μην το παρακάνουμε. Τότε ας ρωτήσουμε αν ο Παπαδημούλης πάει έστω με ένα ελαφρό τσιγαριλίκι. Περίμενε, το βρήκα! Μου ήρθε ιδέα! Παπαδημούπολη και ραδίκια πάνε μαζί. Τα είδα σε κάτι φωτογραφίες με καρότσια του supermarket. Θυμάσαι; Θυμάμαι. Όταν βλέπω αυτά τα καρότσια, καταλαβαίνω ότι δεν είναι ο Παπαδημούλης που μας πάει καρότσι, αλλά κάποιος άλλος, που ξέρω τ’ όνομά του. Να το πω; Είναι καλό το μεροκάματο. Γιατί να του το κόψω; Η αλήθεια είναι ότι αν το αποκαλύψω, και τον μπελά μου θα βρω και δεν θα με πιστέψετε.

Ακροτελεύτιο ερώτημα: Το να μην κρύβεσαι, το να παίζεις με ανοιχτά χαρτιά πάει με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα; Δεν είναι της μόδας η διαφάνεια.



Πηγή: Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ, paron.gr


Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Recent Posts Widget

Ετικέτες

΄ΑΔΕΔΥ 120 δόσεις 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγροτικές καλλιέργειες Άμυνα Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ανάπτυξη Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο Αναφορά ανεμογεννήτριες Ανεργία Απογραφή πληθυσμού 2021 Αποζημιώσεις Αρθρογραφία Ασυνόδευτα ανήλικα Αττική ύπαιθρος Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βουλή Δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ Δασοπυροσβέστες Δήμοι Δημόσιο Δημοψήφισμα Διεθνής Αρχή Βυθού Εισόδημα Εκλογικός Νόμος Ελεύθεροι Επαγγελματίες εμποροβιοτέχνες ενισχυμένη εποπτεία Έντιμη Συμφωνία επανυπολογισμός οφειλών στον ΟΑΕΕ με ρύθμιση Επερωτήσεις Εργασιακό Νομοσχέδιο ΕΣΥ ΕΥΠ Ηθική παρενόχληση Ισλανδικό μοντέλο Κείμενα Κέντρο Υγείας Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής Κύρωση Συμφωνίας ΕΕ-Καναδά Λαύριο ΜΜΕ Νέοι ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ Ομιλία Παιδεία Παραβατικότητα νέων ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 Προγράμματα Leader Προσοντολόγιο Πρόταση Δυσπιστίας Προϋπολογισμός 2018 Προϋπολογισμός 2019 Προϋπολογισμός 2020 Πυρκαγιά Πεντέλης ρέματα Σεξουαλική παρενόχληση Σύμβαση Αερολιμένα Αθηνών Συμφωνία των Πρεσπών Συνέντευξη Σχολές ΜΜΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Υποκλοπές Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Χρηματοδότηση Intelexa Leader MEGA Σαββατοκύριακο Predator Pushbacks videos